Hoe steek je veilig vuurwerk af?

Voorbereiding

Maak nooit zelf vuurwerk! Meestal explodeert dit onverwacht en op het verkeerde moment. Laat het maken van vuurwerk aan de experts over. Vuurwerk moet je nooit bundelen of uit elkaar halen: experimenteren met vuurwerk is levensgevaarlijk! Bewaar vuurwerk op een droge en koele plaats, buiten het bereik van kinderen en nooit in je broek- of jaszak. Lees de afsteek instructie: zo weet je van tevoren hoe je het vuurwerk veilig kunt afsteken en hoef je het niet op oudejaarsavond zelf te doen. Koop alleen bij officiële verkooppunten op 28, 30 of 31 december 2013. Bereid je ook goed voor, zorg dat je je vuurwerk op de juiste manier kunt afsteken. Zorg dat je iets hebt om vuurpijlen in te zetten of om potten stabiel neer te zetten.

Tijdens het afsteken

Vuurwerk afsteken mag op 31 december van 18:00 uur tot 1 januari 02:00 uur. Steek vuurwerk altijd buiten af, nooit binnen. Draag geen brandbare kleding of een capuchon. Steek altijd maximaal één stuk vuurwerk tegelijk af. Steek geen vuurwerk uit je hand af. Vuurwerk wordt vaak in de hand afgestoken en dan weggegooid. Dat is ronduit gevaarlijk, omdat nooit met zekerheid te voorspellen valt wanneer het vuurwerk zal ontploffen en waar het precies terecht zal komen. Zet siervuurwerk altijd stevig en stabiel neer op een vlakke ondergrond (en niet op de stoeprand!) Zet pijlen altijd in een fles, half gevuld met zand of water. Vuurwerk dat de lucht inschiet veroorzaakt namelijk vaak ongelukken omdat het een andere koers volgt dan de bedoeling was Sla voor grote vuurpijlen een pvc-buis in de grond. Bijna alle vuurpijlenpakketten bevatten tegenwoordig een pvc-buis Zet vuurwerkpotten altijd klem tussen 2 stenen of gebruik een vuurwerkklem. Let op omstanders (mens en dier). Een ander misverstand is vuurwerk voor kinderen, sterretjes bijvoorbeeld. Ook al noemen ze die wel eens kindervuurwerk of koud vuur, ONZIN! Koud vuur bestaat niet, dus ook sterretjes zijn gevaarlijk: het brandende deel heeft een temperatuur van 1.500 graden Celsius! Let op de windrichting. Houd vuurwerk buiten het bereik van kinderen. Steek vuurwerk aan met een aansteeklont, sigaret of sigaar. Neem voldoende afstand, minstens 6 meter. Wil je zeker zijn dat er geen vuurwerk in je ogen komt? Zet dan een veiligheidsbril op.

Na het afsteken

Steek weigeraars (vuurwerk dat niet is afgegaan) nooit opnieuw aan: de lont kan al zover zijn opgebrand dat het vuurwerk bij een hernieuwde poging direct explodeert. Maak vuurwerkafval onschadelijk door het in water te dompelen of gooi er een emmer water over. Ruim vuurwerkafval, nadat je het onschadelijk hebt gemaakt, meteen op. Je kunt het gewoon bij het huisvuil doen. Houd brandwonden minstens tien minuten onder lauw, zacht stromend water.

Bron: Veiligheid NL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Openingstijden 2021

Woensdag 29 dec. 08:00 uur - 21:00 uur
Donderdag 30 dc. 08:00 uur - 21:00 uur
Vrijdag 31 dec. 08:00 uur - 17:00 uur

Adres Vuurwerk Almere Haven

Vuurwerk Almere Haven
De Steiger 29
1351 AB Almere Haven
info@vuurwerkalmerehaven.nl
06 - 400 66 832
KVK: 66539609

Vuurwerkhow

Vuurwerkshow Almere 2015 powerd by vuurwerk almere haven

Vuurwerk Almere Haven verkoopt vuurwerk van de topmerken: